Waarom NJAO lid worden?

Dit is wat de NJAO spelers zelf vertellen….

Door samen te spelen in het NJAO krijg je steeds meer plezier in het maken van muziek.  Bovendien krijg je al spelend gemakkelijk een klik met de andere spelers die uit het hele land komen. Die medespelers en de professionele leiding houden je ook gemotiveerd en laten je groeien. Je kundigheid wat betreft het maatgevoel, het tellen, het noten lezen, het doorspelen zonder haperingen gaat snel en hard vooruit. Niet alleen ga je zelf beter spelen, je leert ook goed te luisteren naar de anderen. En waar leeftijdsgenoten zonder orkest stoppen met accordeonspelen, ga jij juist door omdat het een kick geeft gezamenlijk iets op te bouwen en te laten zien. En omdat het gewoon heel gezellig is natuurlijk …


Niveau is daarbij geen issue. Je kunt heel goed jong in het orkest starten, maar iets later beginnen kan ook prima. Iedereen mag meedoen en iedereen heeft zijn rol in het orkest. Waar nodig wordt de muziek aangepast naar jouw kunnen. Je muzikale horizon wordt verbreed door het afwisselende repertoire. Ook op andere vlakken kan ieder lid een rol van betekenis spelen, zoals het presenteren van concerten of het organiseren van activiteiten.

Heb je interesse, aarzel dan dus niet, maar komt gewoon een keer meedoen.

Om bij het NJAO te komen hoef je geen auditie te doen. Wel kan je eerst deelnemen aan een “proefweekend” of “proefdag” om te kijken of je het leuk vindt bij het NJAO. Daarna kun je dan besluiten al dan niet bij het NJAO te komen.

Het jeugdorkest is bedoeld voor accordeonisten tussen de ±12 en 26 jaar.

Het NJAO organiseert vier tot zes studieweekends per jaar door heel Nederland en 8 tot 12 studiedagen op de zaterdag of zondag, meestal in Zeist. Tijdens de NJAO-activiteiten zijn er altijd bestuursleden aanwezig bij wie je terecht kunt met je vragen.

De contributie voor de orkestleden bedraagt € 370,- per jaar en kan in termijnen voldaan worden. Word je halverwege het seizoen lid, dan zal naar rato de contributie berekend worden.

Een “proefweekend” kost € 25,- en dient net als de contributie van tevoren betaald te worden. Indien je na het “proefweekend” lid wordt van het NJAO, dan worden deze kosten verrekend met de jaarlijkse contributie.

Tijdens de weekenden zorg je zelf voor een instrument, de bladmuziek, een muziekstandaard, de concertkleding (zwarte kleding, inclusief zwarte sokken en schoenen) en een lunchpakket voor de zaterdagmiddag. De verblijfskosten (overnachtingen enz.) worden door het NJAO betaald.

Klik op de onder staande link en stuur je gegevens en meld je aan voor een proefrepetitie!

Aanmelden of proefdag draaien?
Wil je meer info? Bel met de dirigent Jorind Josemans via 06-45458279

of klik op aanmelden voor een proefdag / weekend

 aanmelden

En ervaar hoe het is!

Meer weten? Lees hier de verhalen van 3 van onze orkestleden.

 

Jonas van Ruiten

Jonas van Ruiten, 15 jaar oud, werd lid van het NJAO begin 2020. Na een drukbezochte Kerst play-inn in Den Haag van het NJAO i.s.m. docente Iris Oberstadt kreeg hij de smaak te pakken. In zijn negende levensjaar was Jonas begonnen met het bespelen van het accordeon. Hij hoorde samen met zijn vader mooie muziek met accordeon erin op de radio en zijn vader ging meteen een leraar voor hem zoeken. Bij een oude meneer thuis had hij zijn eerste lessen. Die eerste lessen vond Jonas een beetje saai en al gauw zocht hij verder en kwam hij bij docente Iris Oberstadt terecht.

Read more

 


Sjoerd Zwaan

Sjoerd Zwaan, geboren in 2003, werd lid van het NJAO begin 2017 op aanraden van een ander toenmalig NJAO-lid die hij kende via accordeonvereniging Concordia in Lochem.
Toen hij negen was begon hij met accordeon spelen. Daarvoor speelde hij mondharmonica. Marten Deelstra, de vader van zijn beste basisschoolvriend, gaf hem en zijn vriend les. Marten gaf ook accordeonles aan Jan-Arie, Sjoerd’s vader. Zo werd Sjoerd eigenlijk “aangestoken” en hij meldde zich aan op de muziekschool van Zutphen (Muzehof) bij docente Josien Hulshof.
In het begin speelde Sjoerd op een gehuurde 48-basser, later kreeg hij een groene 72-basser, toen een grijze Marinucci 96-bas en toen hij lid werd van het NJAO kocht Sjoerd een 96-bas Excelsior.

Read more

 


Margot Polderdijk

Margot Polderdijk, studente geneeskunde 23 jaar, werd geboren in augustus 1998, net vóór de oprichting van het NJAO en speelt al accordeon vanaf haar 8ste jaar. Toen zij in groep 3 zat begon zij met AMV-lessen op de muziekschool. Hier leerde ze de beginselen van het noten lezen en veel gebruikte ritmes en maakte ze kennis met allerlei instrumenten. Haar moeder speelde als kind accordeon dus het lag voor de hand dat Margot ook een proefles accordeon deed.

Read more