NJAO verslag leden

Mijn naam is Ricardo Stooker (10 jaar) en ik ben de jongste speler van het NJAO.

Ik ben via de NOVAM in contact gekomen met het jeugdorkest,Door mee te spelen in het samengestelde jeugdorkest tijdens het gala ter ere van het 90-jarig bestaan van de NOVAM. Het NJAO gaf ons een mogelijkheid om een studieweekend mee te maken en hier ben ik naar toe gegaan. Dit was erg leuk en gezellig. Afgelopen weekend (19/20januari) was mijn eerste officiële weekend bij het NJAO. Zaterdag om 10.00 uur verzamelden we allemaal in Vierhouten. Na de kamer verdeling en een kleine verbouwing in de ruimte konden we ons opstellen.We begonnen meteen simpele toonladders te spelen om even los te komen, daarna kregen we een nieuw nummer. We oefenen veel in een weekend, maar in de middag gaan we ook even wat leuks doen. Na het avondeten repeteren we nog 1 keer. Dan zijn we vrij. Een spelletje spelen, beetje tv kijken of lekker kletsen tot we naar bed gaan.

Read more
  


       
Ik ben Tijn van Rijswijk, ik zit al sinds twee jaar bij het NJAO. Ik ben via Jorind Josemans, onze dirigent die tevens mijn muziekdocent is in aanraking gekomen met het NJAO.  Ik ben als het ware gewoon het orkest ingerold. Ik heb een middag meegespeeld, en toen nog een keer, en nog een keer, en op een gegeven moment was ik lid. Sindsdien ga ik eens in de twee weken met veel plezier een dag repeteren. Afgelopen weekend (23-24 Maart)) zijn we helemaal naar Winschoten geweest, in Groningen. s ’ochtends en s ‘middags hebben we vooral veel geoefend, met korte pauzes ertussen. Na het eten hebben we nog een uurtje gerepeteerd, en daarna was er tijd om bij te praten en spelletjes te doen. Rond twaalf uur lag iedereen in bed, en om half negen was het lopend buffet klaar (normaal smeren we gewoon een boterhammetje, maar deze keer hadden we geluk) Daarna was het weer repeteren, repeteren en nog meer repeteren. Alle nummers moesten perfect klinken, want die avond hadden we een concert.
Read more

Ik ben Margot Polderdijk, 20 jaar, en op dit moment de oudste speler van het NJAO. Eind 2018 kwam ik via Facebook in aanraking met het NJAO, en ik wist gelijk dat dit wat voor mij was. Na een proefweekend wist ik het helemaal zeker, en ben ik mee gaan spelen. Het eerste grote project waar ik aan mee heb gedaan was het Europees Muziekfestival voor de jeugd in het Belgische Neerpelt, waar duizenden jonge muzikanten uit de hele wereld naartoe komen, waaronder dus ook het NJAO. We moesten optreden op de zondag, maar het weekend begon al vrijdag op de camping, waar nog twee dagen flink gerepeteerd werd. Het weer was helaas niet echt wat je zou verwachten voor de maand mei, en de houtkachel werd dan ook flink opgestookt om de repetitieruimte warm te houden. Tussen de repetities door scheen soms even de zon, en werd er gevoetbald, ’s avonds speelden we spelletjes, zoals weerwolven en zaten we gewoon lekker bij de kachel muziek te luisteren.  Zondagochtend werden alle kampeerspullen en instrumenten ingepakt en ingeladen, en daar gingen we dan naar Neerpelt.
Read more

Hallo, ik speel op de piano van het NJAO. Ik ben bij het NJAO gekomen door mijn tante. Zij geeft accordeon les aan een aantal kinderen en vondt het wel leuk om een keer samen te spelen. Dit beviel zo goed dat we mee gingen doen bij het accordeon orkest Conbrio. Toen het NJAO een oproep deed voor een play in heeft mijn tante geïnformeerd of ik op de piano ook wel mee kon doen en dat kon gelukkig. Sinds dien ben ik lid van het NJAO. 28 en 29 september was er een oefen weekend in Amerongen. Het was een leerzame en een leuk weekend. Overdag hebben we veel geoefend voor het concert van de zondag. We hadden ook nog even een mooie wandeling gemaakt. Het eten werd verzorgd door Jorind zijn vriendin en het was erg lekker!!! S’ avonds was er tijd om te jammen en spelletjes te doen. Alle jongens sliepen bij elkaar in 1 slaapzaal en alle meiden ook.
Read more
 
Ik ben Chantal Schelhaas, 14 jaar. Ik ben door mijn accordeon lerares in het orkest gekomen. Ik zit nu ongeveer 4 jaar bij het orkest. Vorige NJAO weekend (25-26 januari 2020) deden we mee aan het rauwkost festival in Den Bosch. 25 januari hebben we eerst gerepeteerd. Daarna zaten we zittend aan tafel op te treden. We waren de binnenkomst van het festival. Mensen liepen langs en bleven staan luisteren. Na het concert zijn we naar het scouting gebouw ‘Villa Scouta’ gegaan. 26 januari hebben we de dag door gerepeteerd. Het weekend werd begeleid door Evelien (moeder van Ricardo), Isablle (moeder van Marc), Mirjam (moeder van Tijn) en Jorind.